Telefoon: 06 33 03 20 41

Stoere wijven, toffe chicks, coole girls, top chica’s. Je kent ze wel.

Van die vrouwen die je bijblijven. Die in je leven komen, en soms ook weer gaan. Maar je houdt van ze. Ik ken ze. Jij ook?

Ze blijven je bij omdat ze indruk maken. Met iets. Met hun manier van doen of van leven. Hoe ze op dingen reageren, wat ze zeggen en wat ze doen.

Weet je niet waar ik over praat? Ik zal je een paar voorbeelden geven:

 

stoer wijf 1Vorige week maakte ik deze foto van mijn vriendin Sylvia. Mooi is ze hè? Maar dat is niet het enige. Sylvia is een echte Rotterdamse. Recht voor zijn raap, weet wat ze wel en niet vindt en wil, en zegt dat ook. Ze is nuchter en maakt lol. Ik hou er van.

We hadden ook lol tijdens het maken van de foto’s. Maar de aanleiding was niet zo lollig. Dit stoere wijf heeft borstkanker en gaat donderdag onder het mes.

Jazeker, het zou een valide reden zijn om bij de pakken neer te kunnen gaan zitten. Maar deze toffe chick is zo’n prachtvrouw die zich niet laat kisten.

 

Nee, ze doorleeft het. Als haarzelf, als de echte Rotterdamse. Ze weet wat ze wil en vertelt dat haar doktoren. Hup, eraf die tieten! Ze zegt gewoon tegen mensen dat er kanker in haar borst zit en hoe dat is. En het lol maken is er ook nog.

Zij blijft haarzelf in elke situatie. Hoe erg die ook is. Zij is positief, authentiek en echt. Voor mij is ze een inspiratie en het is een eer haar te mogen fotograferen!

 

stoer wijf 2En hier hebben we nog zo’n coole dame. Deze foto ken je wellicht, ik maakte hem vorig jaar. Inmiddels hangt hij gedrukt op hout aan de muur. (vind je trouwens een afdruk op hout mooi? Check: www.fotoophout.nl)

Recent nog plaatste zij deze link op haar facebook die helemaal op haar van toepassing is.

Ook deze mooie en vreselijk creatieve vrouw is een inspiratie voor mij. Ondanks ziekte en vele tegenslagen leeft zij haar leven op een heel positieve manier. Natuurlijk is het soms zwaar, maar zoals ze zelf ook zegt: “Alleen maar zielig op de bank zitten daar heb je niks aan, kijk naar wat je nog wel kan!”

Met haar 29 jaar jong heeft zij een levensstijl waar je alleen maar bewonderend naar kan kijken. En ook bij haar is het feest om haar te mogen fotograferen!

 

Dus, stoere wijven, laat je niet kisten! Wees jezelf, wees positief en hou van je jezelf. Dan straal je naast je uiterlijke schoonheid die innerlijke schoonheid ook nog eens uit!

Ken jij ook van die stoere wijven? Let me know!

(Oh trouwens, mannen, jullie mogen ook meedingen naar deze titel hoor wat mij betreft…)

 

Ik ben Martine Sollie, de Fotograficus. Ik blogde eerder voornamelijk over Photoshop. Maar ik heb besloten tot een wat meer menselijker aanpak; anekdotes uit het dagelijks (en niet altijd zakelijke) leven. Waarom? Omdat de mensen het leven maken tot wat het is! Meestal gestoeld op mijn werk als fotograaf, fotobewerker en fotobiografie maker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.