Telefoon: 06 33 03 20 41

Kwetsbaarheid wordt vaak gezien als zwakte. We laten het liefst alleen onze mooie, ‘perfecte’ kant zien. Maar, willen we een diepere verbinding aangaan met elkaar, dan zullen we ons bloot moeten geven. Ik vind het belangrijk om meer waardering te krijgen voor kwetsbaarheid!

kwetsbaarheid

Moed

In mijn werk als fotograaf is kwetsbaarheid een vereiste. Als ik iemand fotografeer is het voor de kwaliteit van de foto cruciaal dat het model zich op zijn gemak voelt. Ik stel mij open om zo de verbinding aan te gaan. Ik wil graag dat diegene zichzelf durft te laten zien. Daar ligt soms best een uitdaging.

 

Jezelf tonen

kwetsbaarheid kracht

Zo was er laatst een vrouw bij mij in de studio, die niet lachend op de foto wilde. Ze was ontevreden over haar tanden en wilde die niet in beeld hebben. Daardoor werden de foto’s wat geforceerd en gaven ze niet weer hoe mooi deze vrouw eigenlijk is. Ik vroeg haar om het even te laten zijn voor wat het was en, toen zij de moed kreeg om zichzelf te tonen, werden ook de foto’s beter. Uiteindelijk zag ze dat het niet haar tanden waren die haar schoonheid bepaalden, maar haar moed om de angst los te laten en zichzelf te laten zien. Ze heeft toch voor een foto gekozen waar zij op staat met ontblote tanden!

 

Perfectie bestaat niet

Je kwetsbaar opstellen betekent voor mij open en eerlijk zijn, met name naar jezelf. Laten zien wie je bent en ook waar je onzekerheden liggen. Perfectie wordt door zovelen nagestreefd maar is uiteindelijk helemaal niet menselijk. Dat is wat ik zou willen zien; meer menselijkheid.

 

Verbinding maken

Ik geloof in verbinding door openheid. Eerlijk zijn over je twijfels, authentiek zijn in je uitingen en je gedachten uit durven spreken. Uiteraard is het net zo belangrijk om anderen te accepteren zoals zij zijn. Daarmee bouw je vertrouwen op en krijg je respect en begrip voor elkaar. Uiteindelijk blijkt maar al te vaak, dat we zelf onze grootste criticus zijn. Anderen accepteren je namelijk veel makkelijker dan je denkt.

 

Het filmpje hieronder is van één van mijn favoriete schrijfsters/sprekers. De kracht van kwetsbaarheid, dit wilde ik je niet onthouden!

 

Wanneer en hoe heb jij je voor het laatst kwetsbaar opgesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.