Telefoon: 06 33 03 20 41

Zelfwaardering is misschien wel de belangrijkste eigenschap om je als mens ten volle te kunnen ontplooien en van het leven te genieten. Iedereen zou zichzelf in mijn optiek mogen/moeten waarderen. Als  je jezelf waardeert, kun je ook je innerlijke schoonheid laten zien.

 

Iedereen is mooi

schoonheid zelfwaardering
Maar al te vaak krijg ik te maken met klanten die eigenlijk liever niet op de foto willen, omdat ze zichzelf onderwaarderen. Laatst was er een succesvolle onderneemster bij me in de studio, die nieuwe foto’s voor haar profielen nodig had. Zij was net flink afgevallen, wat een hele prestatie is om waardering voor te hebben, en de foto’s die ze nu had kwamen niet meer voldoende overeen met hoe ze er nu uit ziet. Ze wilde eigenlijk liever niet op de foto, maar omdat ze weet dat ik werk met de overtuiging dat iedereen mooi is, kwam ze bij mij terecht. Het werd een gezellige en ontspannen shoot en ze was blij met het resultaat.

 

Echte schoonheid zit vanbinnen én van buiten

Schoonheid wordt bepaald door hoe je naar jezelf en naar de wereld kijkt. Waar je op focust wordt versterkt en als je jezelf kunt waarderen en accepteren zoals je bent, wordt je schoonheid vanzelf zichtbaar voor anderen. Je gaat het uitstralen en anderen nemen dat bewust of onbewust waar en gaan jou daardoor ook meer waarderen. Je gaat je minder spiegelen aan anderen en kunt je makkelijker openstellen voor anderen. Je wordt, als het ware, meer jezelf.

 

Stop met vergelijken

Ik heb ook een behoorlijk proces (inclusief depressie) doorlopen om nu te kunnen zeggen dat ik van mezelf hou en mezelf echt waardeer. Soms is dat nog moeilijk, omdat het makkelijk is in oude patronen te vervallen. Zeker als ik wat wat minder energie heb, ben ik soms gevoelig voor wat anderen van me denken. Toch merk ik dat dat steeds minder wordt. Het geeft rust me niet altijd te hoeven vergelijken of meten met anderen. Ik mag mezelf waarderen om wat ik kan, wie ik ben en wat ik bereikt heb. Net als jij!

 

Alsjeblieft, voor mij!

schoonheid zelfwaarderingWaar het om gaat is jezelf waarderen en accepteren zoals je bent. Dat je beseft dat perfectie niet bestaat en dat je goede en je slechte kanten samen, jou vormen als mens. Als je iemand anders waardeert om iets wat hij doet of hoe hij is, dan toon je dat door hem of haar een compliment te geven. Door een persoonlijk cadeau te geven of een kaartje te sturen. Misschien is dat een leuk idee om eens te doen voor jezelf.

 

Ik ben wel benieuwd. Hoe zou jij je waardering aan jezelf laten zien?

3 gedachten over “De schoonheid van zelfwaardering”

  1. Prachtig verwoord lieverd en zo waar! Om steeds meer écht jezelf te zijn is een heel proces en zo fijn om te leren! Blijf het toch bijzonder vinden hoe we het zo kwijt raken along the way…waarom iemand je toch zou leren dat je slecht bent blijft voor mij een van de grote mysteries…maar goed, om je vraag te beantwoorden, voor mij was een van de grote stappen van mezelf waarderen om ons huis te kopen en tegen de verwachtingen in te gaan van anderen…om onze eigen weg te gaan en ons eigen plekje te creeren! Heerlijk heerlijk!

    1. Ja super zeg! Dat is een hele mooie waardering voor jezelf en ik weet toevallig ook nog dat je die heel erg verdiend hebt! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.