Telefoon: 06 33 03 20 41

Ze beweegt haar armen sierlijk door de lucht. Haar handen draaien elegant mee. Meedeinend op de muziek. In haar lichtgrijs met azuurblauwe jurk maakt ze een draai. De bijpassende azuurblauwe schoenen voelen stevig aan de grond, terwijl de trompetten van Glen Miller uit de boxen schallen. Het gaat langzaam en overwogen, maar heel gracieus.

De rest van de groep kijkt af en toe naar haar. Misschien met een beetje afgunst. Een beetje jaloezie wellicht? Zij geniet zichtbaar. Heerlijk. “Kijkt u uit dat u niet omvalt?” roept één van de begeleiders. “Ik?” roept ze terug “Nee hoor!”

 

Ik kijk haar aan en lach. Ze vertelt me: “Ja want weet u, ik ben 89 jaar en word dit jaar 90! En daar werk ik hard voor! Ik ben danseres geweest mijn hele leven en ik blijf dansen hoor!” Groot gelijk heeft ze.

Ik begrijp waarom sommige van de aanwezigen in de groep senioren wat jaloers zijn. Ze zijn niet allemaal goed ter been, en er zijn er ook een paar in een rolstoel. Ook ik ben een beetje jaloers. Deze bijzondere vrouw laat zich helemaal gaan in bijzijn van mensen die ze helemaal niet kent. Ze hoort muziek en doet wat zij wil doen: dansen!

danzende dame in azuurblauwGelukkig kan dat ook als je niet alle mogelijkheden hebt. Want de rest van de groep geniet zichtbaar ook. Ik zie een mee tikkende hand op het tafelblad. Een gezicht wat bijna in tweeën splitst door de grote lach die erop staat. Klappen, neuriën, zingen…

Als het intro van Ivanhoe op gaat gaan handen in de lucht en als Peter Koelewijn begint te zingen blèrt iedereen luidkeels mee. (Ook jij mag even hoor, de lyrics staan erbij!)

 

Deze middag in de lunchroom van Let’s Cook Together, samen met een stuk of 15 senioren, levert ons zoveel plezier op. Maar ook leer ik van deze heerlijke mensen.

dansende dame in azuurblauwOm zingend en dansend door het leven te gaan tot aan je dood, dat is toch een voorrecht? En ik hoop dat ik ook op die manier oud mag worden. Zonder gêne, genietend van wat de dag je brengt!

De dansende dame in azuurblauw heeft het in ieder geval begrepen. En ik geniet daarom nog maar even van haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.