Telefoon: 06 33 03 20 41

Goede profielfoto voor social media_KristelBijna iedereen heeft wel een facebook profiel, een twitter account of een linkedin profiel. Overal wordt er een profielfoto van je gevraagd. En logisch, beelden worden veel eerder bekeken dan tekst. Je ziet vervolgens de meest uiteenlopende foto’s verschijnen. Wat maakt nou een goede profielfoto voor social media? Vandaag geef ik jullie 5 tips voor een goede profielfoto voor social media.

 

Tip 1: Sta er zelf op

Het lijkt een open deur. Maar hoe vaak kom je niet foto’s tegen van een hobby, een afbeelding van een logo of de hond? Mensen willen weten wie jíj bent (uitzonderingen daargelaten 🙂 ). Zeker in geval van een zakelijk profiel gaat het om de mens die het werk doet. Dus: ja, sta er zelf op!

 

Tip 2: Laat je gezicht zien

Als je er dan toch op staat, laat dan je gezicht zien. En dan met name je ogen. En nog mooier: kijk dan ook de camera in. Weg met de zonnebrillenfoto’s! Weg met hoeden of petten die zorgen voor donkere schaduw over je ogen. Aan het gezicht en de ogen van iemand kun je een heleboel aflezen.

 

Tip 3: Laat de uitstraling overeenkomen met jou en/of je werkzaamheden

Goede profielfoto voor social media_FrankWat voor profielfoto verwacht je bij een accountant? Wat voor profielfoto verwacht je bij een surf leraar? Juist, mensen hebben bepaalde verwachtingen. Niet dat je daar altijd aan moet voldoen, maar je wil wel de juiste uitstraling. Eentje die bij jou en bij je beroep past. Dit vergoot het vertrouwen. Een Hawaii shirt bij een surf leraar: oke. Een Hawaii shirt bij een accountant? Minder oke…

 

Tip 4: Smile!

Een lachend iemand is prettiger en aantrekkelijker om naar te kijken. Lachende mensen word meer gegund. Dit wil niet zeggen dat je van oor tot oor moet lachen (zie je ook die rimpels van 😉 ), maar kijk vrolijk.

 

Tip 5: Zorg voor een kwalitatief goede foto

De laatste tip is meer een technische. Zorg dat je een foto in goede resolutie hebt. En zorg dat je een foto hebt die op klein formaat goed zichtbaar is. Een rustige achtergrond is prettig, zodat mensen zich op jou kunnen focussen.

 

Een professionele foto laten maken is een goede investering. Daar kan ik je bij helpen.

Succes met het kiezen van een goede profielfoto voor social media! Heb je nog meer tips? Laat ze hieronder achter.

3 gedachten over “5 tips voor een goede profielfoto voor social media”

  1. Een heel simpele tip is: let op dat je niet een beetje omhoog kijkt (kin omhoog) want dat kan arrogant overkomen. Let dus ook op dat je niet naar beneden kijkt (kin naar beneden) dat is juist weer de houding van onderdanigheid en niet zekerheid. Uiteraard geldt het niet voor iedereen, maar over het algemeen klopt dat wel.
    Ik zou trouwens proberen om niet met je handen aan je gezicht te zitten, peinzende uitdrukking… tenzij je dat wilt natuurlijk.
    groet,
    Antoinette (alles op het gebied van presentatie geven komt bij ons in de sollicitatietraining aan bod)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.